Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1972 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

Το 1972 στη ΡΟΔΩΝΙΑ, στο γραφικό αυτό χωριό του φθιωτικού κάμπου, που είναι κοντά στις κοίτες του ποταμού Σπερχειού, εκεί όπου έγινε και η ομώνυμη μάχη με στρατηγό τον Νικηφόρο Ουρανό το 997μ.Χ, και που ανήκει στο Δ. Δ. Ροδωνιάς, μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισαν να δώσουν «σάρκα και οστά» σε μια σκέψη που στριφογυρνούσε από χρόνια στο μυαλό τους. Τη δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με την ονομασία "ΘΥΕΛΛΑ" ΡΟΔΩΝΙΑΣ.
Είχαν προηγηθεί κάποιοι παλιότεροι και αυτοί με δίψα για ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ΄50, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια, αλλά οι καιροί τότε ήταν δύσκολοι και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν και να αναγνωρίσουν επίσημα την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά έπαιζαν παιχνίδια με γειτονικά χωριά, όπως με το Λιανοκλάδι, τη Μακρακώμη κ. ά. και είχαν κάνει γνωστό το χωριό μας στην ποδοσφαιρική πιάτσα από τότε.
Κανείς δεν περίμενε, πως αυτή η ομάδα που δημιούργησαν οι τότε ηρωικοί αλλά και ρομαντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, σήμερα θα εκπροσωπούσε το μικρό αυτό, αλλά όμορφο χωριό της Ροδωνιάς, επάξια 38 χρόνια μετά την «πρώτη» της ομάδας το 1972.
Έτσι Δημιουργήθηκε η ποδ/κή ομάδα του Αθλητικού Σωματείου
"ΘΥΕΛΛΑ" ΡΟΔΩΝΙΑΣ, που έμελλε να γράψει το δικό της ξεχωριστό κεφάλαιο στην περιοχή του σημερινού διευρυμένου Δήμου Υπάτης, αλλά και του νομού Φθιώτιδας γενικότερα.
Από τότε και μέχρι σήμερα η ομάδα μας συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Ε. Π. Σ. Φθιώτιδας σήμερα, ενώ παλιότερα και της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας.

Την ποδ/κή περίοδο 1972-73 συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας(όπως ονομαζόταν τότε) και μέχρι σήμερα η προσφορά της "ΘΥΕΛΛΑΣ"είναι μεγάλη , τεράστια, ανεκτίμητη.
Την πρώτη ιστορική χρονιά συμμετέχει σε όμιλο 10 ομάδων, που αποτελούνταν από πολύ καλές και ισχυρές ομάδες: ΠΑΝΔΑΜΑΣΤΙΑΚΟΣ, Ν. ΚΡΙΚΕΛΛΟ, ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ, Ν.ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΟΜΒΡΟΣ ΟΜΒΡΙΑΚΗΣ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ, ΔΟΞΑ ΥΠΑΤΗΣ, ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΑΔΙΚΟΥΣ και η ομάδα μας ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ. Σ΄αυτή την πρώτη της συμμετοχή καταλαμβάνει την 7η θέση και κάνει πολύ καλά παιχνίδια, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Κάθε χρόνο παίρνει μέρος στα πρωταθλήματα, αποτελώντας το Σωματείο που μοναδικό του όραμα είναι ο υγιής αθλητισμός και που μέσω αυτού να έρθει και ο πρωταθλητισμός.
Τα χρόνια εκείνα οι ομάδες που έπαιζαν στη Γ΄κατηγορία , ήταν πολύ ισχυρές, με πολύ καλούς παίχτες, αλλά έλειπε η οργάνωση. Να φανταστεί κανείς πως ομάδες όπως Ν. Μοναστήρι, Ομβριακή, Κρίκελλο, Δαμάστα, Μοσχοχώρι, Αγ. Γεώργιος Τυμφρηστού, συμμετείχαν σε εκείνο το πρωτάθλημα που έπαιρνε μέρος και η δικιά μας «καινούρια» ομάδα. Αγώνες συναρπαστικοί, που αν θα διαβάσουν αυτό το αφιέρωμα κάποιοι από αυτούς που αγωνίζονταν τότε, θα τους έρθουν στο μυαλό πολλές πολλές μνήμες και θα αναπολήσουν ωραίες όμορφες στιγμές.
20 ολόκληρα χρόνια μάχεται στο στίβο του αθλήματος της πολύ ισχυρής τότε Γ΄κατηγορίας και την περίοδο 1991- 1992 έρχεται η πολυπόθητη άνοδος στη Β΄κατηγορία. Κάνοντας μια καταπληκτική πορεία, αφού πραγματοποιεί σε σύνολο 10 αγώνων, 9 νίκες σερί μετά την μόλις(1) μια ισοπαλία, την 1η αγων/κή. Συμμετείχε σε όμιλο 6 ομάδων (ΘΥΕΛΛΑ, ΥΠΑΤΗ, ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΣΥΚΑΣ). Συγκέντρωσε 19 βαθμούς αφήνοντας τη δεύτερη Δόξα Υπάτης με 15 και έχοντας σημειώσει 36 τέρματα υπέρ και 8 κατά. Στο τελευταίο παιχνίδι που παιζόταν η άνοδος( 16 β είχε η Θύελλα και 15 η Δόξα) στη έδρα της Υπάτης με την ομώνυμη ομάδα, σημείωσε επιβλητική νίκη με (1-4 )και αναδείχθηκε με πανηγυρικό τρόπο πρωταθλήτρια, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από 20 χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄τοπικής κατηγορίας.

Την επόμενη όμως ποδ/κή περίοδο 1992-93 η ομάδα υποβιβάζεται και πάλι στην Γ΄κατηγορία.
(Να σημειώσουμε εδώ πως το 1981 έφτασε μια ανάσα από την άνοδο, αλλά βρήκε απέναντί της την ομάδα της «ΝΙΚΗΣ» ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, η οποία από τότε και μετά απογειώνεται αγωνιστικά. Ήταν ένα παιχνίδι για την τελευταία αγων/κή του πρωταθλήματος, όπου συγκατοικούσαν και οι δύο ομάδες. Σ΄αυτόν τον αγώνα η ομάδα μας «έπεσε» μπροστά στο κατάμεστο γήπεδο της Μακρακώμης , αφού βοήθησε αρκετά τους γηπεδούχους τότε και η διαιτησία.) Η ομάδα τότε είχε πολύ καλό και δυνατό σύνολο, είχε κάνει καταπληκτική πορεία, πολύ καλά παιχνίδια, αλλά δεν μπόρεσε στο τέλος να πετύχει αυτό το πρώτο ραντεβού με την ιστορία που άργησε, αλλά ήρθε 10 χρόνια αργότερα.

Την περίοδο 1994-95 ανεβαίνει και πάλι στη Β΄κατηγορία, αλλά και πάλι δεν μπορεί να κρατηθεί και την επόμενη ποδ/κή περίοδο επιστρέφει στη Γ΄τοπική κατηγορία.
Περνούν αρκετά χρόνια που η ομάδα βρίσκεται στην αφάνεια της Γ΄τοπικής κατηγορίας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς πολλά όνειρα, ίσως από απογοήτευση, μέχρι να βγει και πάλι από το αδιέξοδο της Γ΄κατηγορίας.
Και έτσι φτάνουμε στην περίοδο 2003-04, όπου η ομάδα ανασυντάσσεται και κερδίζει την πρώτη θέση μαζί με την ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΥΡΦΑΚΑΣ, σε ένα πρωτάθλημα φτωχό με έξι(6) ομάδες και μονά παιχνίδια, στο οποίο σημειώνει 5 νίκες κάνει 1 ήττα και συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς, ανέρχεται στη Β΄κατηγορία για 3η φορά .
Είναι η "τρίτη και τυχερή", αφού μετά από αυτό η ομάδα βάζει στόχους, ανανεώνεται και φαίνεται πως κάτι καλό θα προκύψει στη συνέχεια.
Έτσι μετά από λίγα χρόνια, τη χρονιά 2008, όταν η ομάδα είναι έτοιμη για διακρίσεις, πραγματοποιείται το μεγαλύτερο άλμα του ιστορικού αυτού Σωματείου και έρχεται η δικαίωση θα έλεγα των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και των ποδοσφαιριστών της. Ημερομηνία ορόσημο για τη "ΘΥΕΛΛΑ" είναι η 6-4-2008, γιατί την περίοδο 2007-08, η ομάδα κάνει την υπέρβαση, αφού αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Β΄κατηγορίας και ανέρχεται για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της στο φθιωτικό ποδόσφαιρο στην Α΄τοπική κατηγορία, με το σπαθί της, έχοντας σπάσει όλα τα κοντέρ από στατιστικής και αγωνιστικής πλευράς.
Σε σύνολο 20 αγώνων (11 ήταν οι ομάδες του ομίλου), σημείωσε 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στην έδρα της έκανε 9 νίκες και παραχώρησε 1 ισοπαλία(αήττητη έδρα.) Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα το οποίο κρίθηκε μόλις την τελευταία αγων/κή του πρωταθλήματος.
Η ομάδα της "ΘΥΕΛΛΑΣ" κατέκτησε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 49 βαθμούς και ακολούθησαν η Σπερχειάδα 2005 με 48, το Αμούρι με 47. Στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Γιώργος Μαστραπάς, ο οποίος "ρίζωσε", δέθηκε με την ομάδα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Να σημειώσω εδώ πως πριν την έναρξη του καινούριου πρωταθλήματος 2008-09, με απόφαση της ΕΠΣΦ ανέβηκαν στην Α΄κατηγορία όλες οι ομάδες της Β΄. Τη δόξα του πρωταθλητή όμως την πήρε η ομάδα της "ΘΥΕΛΛΑΣ" ΡΟΔΩΝΙΑΣ και το κύπελλο της πρωταθλήτριας κοσμεί τα γραφεία του Σωματείου, δίπλα στα υπόλοιπα τρόπαια.
Στην πρώτη της εμφάνιση στην Α΄κατηγορία (ποδ/κή περίοδος 2008-09) δεν τα πήγε και τόσο καλά από βαθμολογικής πλευράς, κατάφερε όμως να σωθεί, αφού αυτός ήταν και ο πρωταρχικός της στόχος. Η απειρία και η έλλειψη του γηπέδου της, λόγω των εργασιών κατασκευής χορτοτάπητα, που ήταν και το απόρθητο κάστρο της, ήταν οι ανασταλτικοί παράγοντες της όχι και τόσο καλής παρουσίας, σ΄αυτή την πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄τοπικής κατηγορίας.,
Στην περίοδο 2009-10 συμμετέχει για 2η χρονιά στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, κάνοντας μια καλή πορεία και τερματίζει στην 7η θέση σε σύνολο 14άρων ομάδων. Να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα από την χρονιά που ανέβηκε κατηγορία δεν παίζει στην έδρα της, αλλά στο φιλόξενο γήπεδο της ΕΠΣΦ, λόγω των εργασιών που γίνονται στο γήπεδό της για την κατασκευή χορτοτάπητα, όπου έχει αρωγό στην προσπάθεια αυτή τον Δήμο Υπάτης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα τελειώναν την άνοιξη του 2010 και η ιστορική μας ομάδα θα είχε έτοιμο το γήπεδό της την ποδ/κή περίοδο 2010-11. Σύμφωνα με τα σχέδια θα είναι ένα γήπεδο στολίδι για την περιοχή του Δήμου Υπάτης και βέβαια η ομάδα θα αποκτήσει και πάλι την ισχυρή φυσική της έδρα. Όμως ενώ οι εργασίες του αγων/κού χώρου τελείωσαν την Άνοιξη του 2010 και ο χλοοτοτάπητας ήταν έτοιμος προς χρήση το Σεπτέμβριο 2010, λόγω του ότι δεν κατασκευάστηκαν αποδυτήρια η ομάδα για 3η συνεχόμενη χρονιά παίζει μακριά από το γήπεδό της.
Την ποδ/κή περίοδο 2010-11 η "ΘΥΕΛΛΑ" συμμετέχει για φορά στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας, ελπίζοντας αυτή τη φορά να πρωταγωνιστήσει, αφού υπάρχει καλό δυναμικό και πολλές φιλοδοξίες και ας μην παίζει στη φυσική της έδρα, που αποτελεί το καλύτερό της όπλο.
Τελικά η ομάδα μας κατέκτησε την 5η θέση σε σύνολο 13ών ομάδων. Μια θέση που είναι η καλύτερη στα 3 αυτά χρόνια παρουσίας της στην Α΄κατηγορία.
Και φτάνουμε στην ποδ/κή περίοδο
2011-12, όπου και πάλι η ομάδα μας ξεκίνησε με φιλοδοξίες και πολλά όνειρα, και θέλει στο τέλος της περιόδου να πραγματοποιηθούν , ώστε μετά από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην κατηγορία , να κάνει την υπέρβαση και να στεφθεί πρωταθλήτρια!

Μπορεί η ομάδα να μην έπαιξε ούτε αυτή τη χρονιά στο γήπεδό της επίσημους αγώνες, παρά μόνο φιλικούς, λόγω της έλλειψης αποδυτηρίων, όμως κατάφερε να κάνει ένα θαύμα, κατακτώντας το πρωτάθλημα και ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη κατηγορία του νομού, αυτή της Α1, τέσσερα χρόνια και 1 ημέρα μετά την άνοδό της στην Α κατηγορία(6-4-08 άνοδος στην Α΄ και 7-4-12 στην Α1),με προπονητή, τον άνθρωπο του τίτλου και άνθρωπο Γιώργο Μαστραπά, ο οποίος κάθησε στον πάγκο της ομάδας για 6η συνεχόμενη χρονιά και έδωσε 2 τίτλους!
Τρομερή υπέρβαση σε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε στο τελευταίο παιχνίδι, στο Καστρί. Η ισοπαλία αρκούσε για τη "ΘΥΕΛΛΑ", αλλά στο τέλος έφυγε νικήτρια και πρωταθλήτρια! Σε σύνολο 22 αγώνων πέτυχε 18 νίκες, είχε 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Στον όμιλό της είχε την καλύτερη επίθεση(71 τέρματα) και την καλύτερη άμυνα με 15 γκολ! Φοβερά επιτεύγματα για μια ομάδα που έπαιζε μακριά από το γήπεδό της και το χωριό της για 4 ολόκληρα χρόνια, αλλά που έκανε έδρα της το φιλόξενο γήπεδο της ΕΠΣΦ και το εκμεταλλεύτηκε σωστά!
Τη μεγάλη αυτή επιτυχία όμως λόγω οικονομικών δυσκολιών και κάποιων άλλων αστάθμητων παραγόντων, δεν μπόρεσε να την υλοποιήσει και να παίξει στην μεγαλύτερη κατηγορία του Νομού(την Α1), που επάξια κατέκτησε. Έτσι και τη νέα ποδ/κή περίοδο
2012-13, θα αρκεστεί να παίζει και πάλι στην Α΄κατηγορία, για 5η συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την ανασύνταξή της και αργότερα να επιχειρήσει και πάλι αν το επιτρέπουν οι "εποχές", την άνοδο και συμμετοχή αυτή τη φορά στην Α1.
Η φετινή παρουσία της ομάδας χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της, αφού πολλοί ποδ/στές της αποχώρησαν μετά από πολλά χρόνια προσφοράς τους στην ομάδα. Γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ομάδας στην  οποία οι εναπομείναντες "παλιοί" ,που αποτελούν πιστούς στρατιώτες της "ΘΥΕΛΛΑΣ", θα ενσωματώσουν τους "νέους" σε ηλικία αλλά και νεοφερμένους στην ομάδα ποδοσφαιριστές, με σκοπό να ξανακάνουν και πάλι μεγάλη και ανταγωνιστική τη "ΘΥΕΛΛΑ", η οποία για φέτος θα προσπαθήσει  όσο το δυνατόν περισσότερο,να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
Σήμερα η ομάδα αποτελείται από νεαρούς ποδ/στές οι οποίοι κατάγονται από τη Ροδωνιά ή από τα γύρω χωριά, αλλά και άλλα παιδιά τα οποία δέθηκαν με την ομάδα, όπως ποδ/στές από Λαμία, οι οποίοι όλοι μαζί αποτελούν μια αγαπημένη οικογένεια και στο γήπεδο εκτός από το ταλέντο τους ξεδιπλώνουν και ήθος.
Τα ευχάριστα νέα όμως για τη φετινή χρονιά έρχονται από το χώρο του γηπέδου, που τα έργα κατασκευής αποδυτηρίων τελειώνουν και η "ΘΥΕΛΛΑ", μετά από 4,5 χρόνια θα επιστρέψει και πάλι στο "σπίτι" της, το επωνομαζόμενο "Lala Stadium"!
 

Οι χρήστες μας

Εδώ μπορείτε να περιγράψετε ένα χαρακτηριστικό χρήστη και γιατί αυτό το project είναι σημαντικό σε αυτόν. Καλό είναι να δώσετε κίνητρα στους επισκέπτες σας ώστε να επανέλθουν στην ιστοσελίδα σας.